pg7wjfykxikrxnyiit9u

Ford și Google își unesc forțele pentru a accelera inovația în industria auto și pentru a reinventa experiența de conectare a vehiculelor

  • Ford și Google își unesc forțele într-un parteneriat unic pentru a crea servicii noi pentru clienții Ford și Lincoln, accelerând astfel planul de transformare a Ford.
  • Ford a numit, de asemenea, Google Cloud drept furnizorul său principal de servicii cloud pentru a valorifica expertiza Google la nivel mondial în domeniul prelucrării datelor, a Inteligenței Artificiale(AI) și a învățării automate (Machine Learning, ML).
  • Ca parte din acest nou parteneriat de 6 ani – începând cu 2023 – milioane de viitoare modele Ford și Lincoln, din toate categoriile de preț, vor folosi sistemul Android, precum și aplicații și servicii Google încorporate.
  • Pentru a genera inovație continuă, Ford și Google pun bazele unui grup de lucru colaborativ, Team Upshift, cu scopul de a accelera procesul de transformare a Ford, de a oferi mai multe experiențe personalizate consumatorilor și pentru a genera noi oportunități de inovare bazate pe interpretarea datelor.

Dearborn, Mich., și Sunnyvale, Calif., Feb. 1, 2021 – Ford și Google au anunțat astăzi un parteneriat strategic unic cu scopul de a accelera transformarea Ford și pentru a reinventa experiența de conectare a vehiculelor. De asemenea, Ford a numit Google Cloud drept furnizorul său principal de servicii cloud, pentru a valorifica experiența Google la nivel mondial în domeniul datelor, al inteligenței artificiale (AI) și a învățării automate (machine learning, (ML). Ca parte din acest parteneriat de 6 ani – și începând din 2023 - milioane de vehicule Ford și Lincoln vor folosi sistemul Android, precum și aplicații și servicii Google încorporate.

Pentru a genera inovație continuă, Ford și Google pun bazele unui grup de lucru colaborativ, Team Upshift. Folosind talentul, abilitățile și ceea ce oferă ambele companii, Team Upshift va genera transformarea Ford dincolo de limite, va duce la noi experiențe personalizate pentru consumator și va genera oportunități de inovație bazate pe interpretarea datelor, cum ar fi: dezvoltare de noi experiențe de cumpărare, crearea de oferte personalizate bazate de datele interpretate și multe altele.

“Ford continuă procesul complex de transformare prin electrificare, conectivitate și conducere autonomă (self-driving), iar parteneriatul Google și Ford pune bazele unei structuri de inovare capabilă să ofere o experiență superioară clienților noștri și să modernizeze business- ul nostru”, a declarat Jim Farley, președinte și CEO Ford.

“De la prima linie de asamblare până la cea mai recentă tehnologie de asistență a șoferului, Ford dă tonul inovației în industria auto de aproape 120 de ani”, a declarat Sundar Pichai, CEO Google și Alphabet. “Suntem mândri de acest parteneriat în care aplicăm serviciile Google AI, servicii de cloud și analiza datelor, pentru a contribui, astfel, la transformarea Ford și la construirea de noi tehnologii auto care să ajute oamenii să fie în siguranță și mereu conectați în trafic.

În calitate de furnizor de servicii cloud și începând cu sfârșitul acestui an, Google va ajuta Ford să folosească tehnologiile de analiză AI, ML și analiza datelor pentru a accelera transformarea digitală a producătorului de vehicule, pentru a moderniza operațiunile și pentru a integra tehnologiile vehiculelor cu platforma sigură, fiabilă și de încredere a Google Cloud.

Prin Google Cloud, Ford plănuiește:

  • Să îmbunătățească experiențele clienților cu tehnologii diferențiate și servicii personalizate;
  • Să accelereze modernizarea dezvoltării de produse, producție și de gestionare a lanțurilor de aprovizionare, inclusiv explorarea folosirii AI pentru instruirea angajaților de pe linia de producție și chiar pentru a crește performanța echipamentelor din fabrici;
  • Să urmărească implementarea modelelor de business bazate pe date, ceea ce va face posibil ca toți clienții Ford să primească, în timp real, notificări despre întreținerea vehiculului sau alerte pentru oferte de reînnoire a vehicului

Ford și Google împărtășesc viziunea de a oferi experiența mult mai plăcută a unor vehicule conectate, mai sigure și eficiente, construite pentru a minimiza distragerea atentiei șoferului in timpul condusului și pentru a menține clienții la curent cu actualizări tehnologice over-the-air. Începând cu 2023, la nivel global, clienții Ford și Lincoln vor beneficia de experiențe digitale cu ajutorul sistemului de operare Android și a servicilor și aplicațiilor Google încorporate, de la hărți, până la asistență vocală:

  • Cu ajutorul Google Assistant, șoferii pot fi atenți la drum păstrând, în același timp, ambele mâini pe volan.
  • Cu ajutorul Google Maps, șoferii pot ajunge la destinație mult mai rapid datorită informațiilor despre traficul în timp real, redirecționarera automată pe drumuri secundare, sugestiile de schimbare bandă și multe altele.
  • Cu ajutorul Google Play, șoferii vor avea acces la aplicațiile lor preferate pentru a asculta muzică, podcasturi, audiobook-uri și multe altele. Aceste aplicații sunt optimizate și integrate pentru a fi folosite în vehicul.

Sistemul Android din mașină va permite, de asemenea, dezvoltatorilor Ford și terților să creeze aplicații personalizate și mereu îmbunătățite, pentru o experiență superioară.

“Ne dorim foarte mult să realizăm produse și servicii distincte Ford”, a declarat Farley. “Această integrare le va permite echipelor noastre să inoveze pentru clienții Ford și Lincoln, oferindu-le, în același timp, acces la serviciile și aplicațiile Google.”